‘I feel a lot of exitement’ zo vertelde een meneer en mevrouw uit Libië. Ze kunnen niet wachten tot het moment daar is wanneer ze hun Nederlandse buddy’s zullen ontmoeten.

Tweeënzeventig bewoners van het AZC en statushouders stonden vrijdagavond 1 maart klaar om de Nederlandse buddy’s te ontmoeten in De Levensbron in de Marslanden, gastheer van het 4de Buddy Project Hardenberg. De belangstelling om deel te nemen aan het vierde Buddy Project Hardenberg is heel erg groot.

Het Buddy Project Hardenberg maakt een koppeling tussen bewoners van de gemeente Hardenberg en bewoners van het AZC en statushouders met als doel om hun isolement te doorbreken en integratie te bevorderen.

‘In totaal zijn we nu samen met de Nederlandse buddy’s met 122 personen, groter moet een project niet worden.’ zo vertelde Ayold Buit, één van de drie coördinatoren. ‘Terwijl er nog veel meer bewoners van het AZC waren die graag hadden willen meedoen aan dit project,’

Deelnemers die aan elkaar worden gekoppeld hebben vaak dezelfde interesses zodat een relatie opbouwen haalbaar is in de 4 maanden die een project duurt. Bijzonder in dit vierde project is de deelname van twee ‘nieuwe’ Hardenbergers. Een mevrouw uit Eritrea woont nu zes jaar in Nederland en wil graag asielzoekers helpen. Een andere mevrouw uit Pakistan nam deel aan het eerste Buddy Project Hardenberg toen ze nog in het AZC Heemserpoort verbleef, ze verkreeg de status en later kreeg ze een woning in Hardenberg. Ook zij wil graag asielzoekers helpen. Beide dames weten hoe moeilijk het is om een nieuw bestaan in Nederland op te bouwen.

Dit project helpt daarbij. Een wandeling of kop koffie drinken met een goed gesprek kan al zoveel betekenen.’ Het 4de project duurt tot 25 juni en meer informatie is te lezen op onze website: http://buddyprojecthardenberg.nl

Categorieën: Buddyproject