Locatie:   PKN kerk in Bruchterveld
Datum:  23 januari 2017
Tijd:   20.00 uur
Contactpersoon:  Aleida Altena

Hoe goed moet je zijn?

Hoe goed moet je zijn? Deze vraag hebben de kerken in Overijssel meegekregen vanuit onze landelijke organisatie in het kader van “500 jaar protestantisme”. Alle kerken in Overijssel wordt gevraagd om hierover na te denken. ‘Hoe goed moet je zijn?’ was namelijk één van de vragen die 500 jaar geleden gesteld werden tijdens de Reformatie.

De Protestantse Gemeente in Bruchterveld heeft Leo Fijen uitgenodigd om over deze vraag een lezing te houden.

Wanneer is goed goed genoeg?

Hoe goed moet je zijn? Deze vraag mag dan 500 jaar geleden al gesteld zijn, ze is nog steeds actueel. Want vraagt u zich ook niet weleens af hoe goed u moet zijn? Het is onze roeping om ons best te doen een goed mens te zijn. Maar wanneer weet je wanneer goed goed genoeg is?

De tijd van de Reformatie leerde dat we in Gods ogen al goed zijn zoals we zijn, ook met alle fouten en gebreken. God is namelijk genadevol. Vanuit die vreugdevolle boodschap mag je leven als een bevrijd mens. Hoe kun je deze gedachte in je eigen leven laten doorklinken? Leo Fijen vertelt er meer over!

Leo Fijen

Leo Fijen studeerde geschiedenis en is journalist. Hij is sinds 2014 hoofdredacteur journalistiek en levensbeschouwing van KRO-NCRV. Tot eind december 2015 was hij hoofd van de omroep RKK. De RKK is met het ingaan van de nieuwe medialicentie in 2016 opgegaan in KRO-NCRV. Fijen is presentator van het RKK-programma Geloofsgesprek, iedere zondagochtend, voorafgaand aan de eucharistieviering. Hij heeft vele boeken geschreven op het gebied van spiritualiteit en geloof.

Categorieën: Lezing