De Scheppingsverhaal.
Het verhaal van vandaag gaat over de schepping. Dat betekent dat God alles gemaakt heeft. Want in het begin waren wij er allemaal niet. Zelfs de dieren, de bomen, de planten en de zee waren er niet. En er was ook nog geen zon of geen maan, dus er was ook geen licht. Er was helemaal niets.

God maakte licht, de dag.
Toen er helemaal niks was, begon de schepping. En op de eerste dag zei God dat er licht moest komen, zodat er een verschil was tussen de nacht als het donker is, en de dag als het licht is. En toen kwam er ook licht.

God maakte de lucht en de hemel met wolkjes.
Toen had God het licht gemaakt. En op de tweede dag maakte Hij de hemel en de aarde. Op de aarde maakte Hij land, en Hij liet alle water samenstromen en dat noemde hij de zee. Hij maakte de lucht met wolkjes erin.

God maakt het land met planten en bloemen.
God had de lucht gemaakt, en Hij had ook het land gemaakt. Maar het land was nog kaal en helemaal leeg. Daarom ging God iets maken voor op het land. Op de derde dag maakte Hij planten, en bloemen.

God maakte naast de zon ook de maan en de sterren!
God had al heel veel gemaakt. En op de vierde dag maakte Hij ook alle lichten in de lucht. Als het dag is, dan zie je de zon in de lucht. En wat zie je ’s nachts? De maan en de sterren. Die heeft God ook gemaakt.

God maakte de vissen en de vogels.
Op het land waren al wel planten, maar er waren nog geen andere levende wezens. Op de vijfde dag maakte God de dieren. In de zee maakte Hij de vissen, en in de lucht maakte Hij de vogels.

God maakte alle andere dieren.
Er waren vissen in de zee en vogels in de lucht, en op het land maakte God allerlei dieren.

God maakte de mens,
Toen had God dus al de hemel en de aarde gemaakt, en de zon en maan en sterren, en de planten en dieren. En op de zesde dag maakte Hij het allerbelangrijkste; toen maakte Hij de mens.

God rust uit, ontspant zich en viert feest!
Toen had God alles gemaakt wat Hij wilde maken. En Hij keek en Hij zag dat het allemaal heel goed en mooi was. Hij had het prachtig gemaakt allemaal. Toen was God klaar en hoefde Hij niets meer te maken. Op de zevende dag rustte God uit en vierde Hij feest omdat Hij blij was met alles wat Hij gemaakt had. Hij vond het heel goed.

VIDEO – Verhaal van de Zandtovenaar – De Schepping.

Bron: De zandtovernaar.

Foto’s van Kerk op schoot dienst – De Schepping!

Categorieën: Kerk op Schoot

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *