Op vrijdagavond 19 december van 19:00-20:00 wordt Bruchterveld verlicht met een route van lichtjes door het dorp. Het is een unieke samenwerking tussen muziekvereniging Excelsior en de beide kerken in ons dorp.

De lichtjestocht begint om 19:00 in De Ark, kerkgebouw van de Protestantse Gemeente. We starten met het zingen van een kerstlied en daarna mag iedereen op eigen tempo de lichtjestocht lopen. Op verschillende punten tijdens de route speelt Excelsior kerstliederen en kun je het kerstverhaal horen in verschillende Bijbelvertalingen. Rond 20:00 eindigt de tocht weer met samenzang in de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt.

Na afloop is er tegen een kleine vergoeding warme chocolademelk en glühwein! Alle kinderen worden uitgenodigd om met hun zelfgemaakte lichtje mee te lopen! Je kunt je lichtje voor de tocht een week eerder maken op de kerstmarkt die gehouden wordt op 12 december van 17:00-20:00 op het plein achter De Ark.

Ook zullen alle lantaarns die de kinderen maken tijdens de adventszondagen in De Ark branden. Kunnen opa, oma, buren en familie je lantaarn alvast bewonderen!