Jij bent het !

Vanochtend een gezellige kindernevendienst gehad in de kerk. We waren vandaag met 13 kinderen. Fijn om weer samen bij elkaar te kunnen zijn! Ook fijn dat er vanuit de gemeente extra handen waren om mee te helpen bij de kindernevendienst. Bedankt! #samenkerkzijn

Na het gebed hebben we het verhaal van Esther gelezen. We hebben gehoord hoe Esther koningin werd, dat ze niet mocht vertellen dat ze joods is en dat haar echte naam Hadassa is.

Daarna gingen we de kijkdoos maken. Elke zondag komt er iets voor in de kijkdoos bij. Vandaag was het de afbeelding van Esther en Koning Ahasveros.

We hebben ook een spiegeltje gemaakt. Esther werd niet alleen gekozen omdat ze er mooi uitziet, maar ook omdat ze “mooie ogen“ heeft. De ogen zijn de spiegel van de ziel. Esther is niet alleen mooi van buiten, maar ook van binnen.

We hadden nog een aantal activiteiten bedacht, maar daar kwamen we qua tijd niet meer aan toe. De kinderen waren nog zo druk aan het knutselen. Nog even een glaasje ranja en de tijd was echt voorbij. Volgende keer gaan we verder met de kijkdoos.


Heer,
Wilt U ook eens: “jij bent het“ zeggen
als we geen zin hebben,
als we verkeerde dingen doen,
als we niet gekozen worden?
Wilt U dan zeggen:
“Jij bent het”, jij bent degene die ik nodig heb om alles te veranderen?
Amen

De volgende kindernevendienst is zondag 25 oktober 2020.

Groetjes leiding Kindernevendienst