In maart kwam het onverwachte verzoek van uw kerkenraad of ik tijdelijk het pastoraat in de PG Bruchterveld zou willen gaan doen. Door ziekte kon de u bekende  Ellen Kolthof haar belofte om dat te gaan doen helaas toch niet waar gaan maken.

Na overleg heb ik besloten om deze uitdaging aan te nemen. Maar  ik  hoop dat het niet lang zal hoeven te duren en dat de predikantsvacature snel vervuld zal zijn…

In de regio ben ik geen onbekende maar toch maar even wat meer achtergrondinformatie zodat u een klein beetje weet wie ik ben als ik bij u op bezoek kom.

Mijn naam is Wim den Braber, geboren op 2 januari 1952 in Breukelen, werkzaam in de kerk sinds 1973 als catecheet en kerkelijk werker. Predikant sinds 1979. Naast het werk in een viertal gemeenten (Medemblik, Vries, Vriezenveen en Westerhaar), 5 jaar weekendpastor in Bergentheim en 1 jaar invaller in gereformeerd Ommen. 14 jaar was ik in dienst van de landelijke kerk om de dienstverlening aan gemeenten te organiseren, nieuwe kerkplekken te realiseren en een monastiek netwerk in de PKN van de grond te tillen. Daarnaast was ik actief om kerken diaconaal uit te dagen, iets wat ik nog steeds doe als bestuurder maar dan in mijn eigen tijd.

Het pastoraat en het voorgaan in kerkdiensten hebben altijd mijn hart gehad en gehouden.

Vrijwel elke zondag ga ik voor, vooral in de regio. Omdat de afspraken voor het voorgaan al  lang geleden gemaakt zijn staat Bruchterveld nog niet op mijn rooster en zal dat ook heel beperkt kunnen zijn.

Op dit moment sta ik al een aantal jaren ook de gereformeerde kerken van Vriezenveen en Westerhaar weer pastoraal en als consulent bij. In Ommen ben ik momenteel officieel verbonden aan de gereformeerde kerk van Ommen als pastor voor verschillende zorgcentra en aanleunwoningen, voor 10 uur in de week.  En daar ben ik dus collega van uw oud-predikant Kest Jelsma.

 In de komende tijd, zo is de verwachting, ga ik wat minder actief worden in Vriezenveen en Westerhaar.

Ik ben getrouwd sinds 1976 met Bep de Wit en samen met haar de ouders van een dochter en twee zonen en opa van twee kleinzonen en een kleindochter.

U kunt mij bereiken via uw ouderling of bezoekmedewerker, maar u kunt mij ook rechtstreeks benaderen: 0546-567333 of 06-15908564 en mijn emailadres is wimdenbraber@pgbruchterveld.nl. Mijn thuisadres is: Zeis 17, 7672AE Vriezenveen.

Hopende op een goede tijd samen.

Wim den Braber