De jongeren in onze gemeente krijgen een persoonlijke uitnodiging om mee te doen aan de PaasChallenge. Een interactieve speurtocht door Bruchterveld waarbij ze zich inleven in het paasverhaal. We kunnen ons voorstellen dat er ook gemeenteleden zijn die het mooi vinden om deze wandeling te maken door het dorp en zo met Pasen bezig te zijn! Daarom via de Leefmee ook een bericht hoe de challenge (of gewoon speurtocht) werkt. 

De PaasChallenge duurt ongeveer 1 a 1,5 uur. De bedoeling is om aan de hand van QR codes die in het dorp op verschillende locaties achter een raam zijn geplakt de route te vinden. De QRcodes moeten gescand worden en dan ziet u op uw telefoon een filmpje, een vraag of een puzzel.

De PaasChallenge kan van 2 t/m 6 april gelopen worden. Alle rust en ruimte dus voor een wandeling zonder te dicht op elkaar te lopen!

Dit spel neemt je mee door de stad Jeruzalem in de tijd van Jezus. Je kiest in het begin van het spel één van de vier karakters:

  • Claudia: een powervrouw die haar tijd ver vooruit is.
  • Juda: een man die leeft voor liefde.
  • Jozef: een spirituele leider.
  • Jozua: een echte vrijheidsstrijder.

In coronatijd is het niet mogelijk een groot spel met z’n allen te spelen. We houden ons aan de regels van de overheid. Je loopt de PaasChallenge daarom met mensen uit je eigen huishouden, of met een tweetal uit verschillende huishoudens. Deze voorwaarden gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar.

Neem de volgende zaken mee:

  • smartphone met een volle batterij (+ eventueel een powerbank) en een internet abonnement.
  • op smartphone: QR Scanner app (bij een Iphone werkt dit via de camera)
  • hamer
  • 10 spijkers
  • vork
  • een pen of potlood

Tijdens het spel volg je de verhaallijn van het door jou gekozen karakter. Scan altijd de kleur/het symbool van het karakter dat je bij de start hebt gekozen. Als je met een tweetal loopt, kun je ook twee verschillende karakters kiezen.

In het spel maak je keuzes voor het door jou gekozen karakter. Deze keuze resulteren in een score. Deze score vul je in op het scoreblad. Dit scoreblad ligt voor je klaar op locatie 1, het startpunt. Elk karakter heeft een eigen symbool om de score bij te houden.

Op enkele locaties speel je een puzzel. Los deze puzzels op en geef je antwoord op je smartphone in het aangegeven vakje.

Op enkele locaties zijn er doe-opdrachten. Voer deze uit om zo het paasverhaal echt mee te maken.

De PaasChallenge kent negen locaties. Aanvangslocatie is: Geert Arendsweg 8. 

Daar hangt ook een routeblad. Maak met je mobiel een foto van dit blad zodat je de weg vervolgens kunt vinden. (dan hoeft niemand een blaadje van een stapel te pakken…coronaproof) Op het routeblad staan 26 locaties. Daarvan zijn er dus maar 9 goed! Ontdek jij welke dat zijn en loop jij de goede weg door Jeruzalem? 

Voor allen die de uitdaging aangaan: veel plezier! En: we zijn benieuwd naar uw reactie!

Categorieën: Pasen