Dit jaar doen wij als gemeente Bruchterveld mee aan de Paasgroetenactie.

Er worden Paasgroeten gestuurd aan gevangenen in binnen- en buitenland en aan mensen en organisaties van de groetenlijst van Amnesty International.

Op zondag 31 maart kunt u na de dienst kaarten kopen voor € 1,00 en deze ondertekenen.

Het setje bestaat uit 2 kaarten. Hiervan is 1 kaart voor de gedetineerde zelf en 1 kaart met postzegel die de gedetineerde zelf kan versturen.

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze kaarten krijgen en ook voor de mensen en organisaties, die zich inzetten voor mensenrechten wereldwijd, voelen zich altijd gesteund door kaarten en brieven.

In de diaconia stond een artikel over deze actie. Een treffend stukje vermelden we hieronder.

De laatste jaren zit er ook een kaart aan vast met een postzegel erop die de gevangenen zelf kunnen versturen. Dat is voor hen echt een klein cadeautje. Ik heb een keer meegemaakt dat een man zo’n kaart kreeg. Hij zat net in de gevangenis en had nog geen contact met zijn familie gehad. Hij had geen geld om naar huis te bellen en toen kreeg hij die kaart. Met een postzegel erop. Hij zei tegen mij: ‘Ik heb echt gebeden om een oplossing en nu krijg ik een kaart die ik naar mijn familie kan sturen!’ Zo’n reactie, dat is prachtig. Dat is waarom de Paasgroetenactie er is. Het doet veel meer dan je denkt!”

Doet u mee?

Diaconie PG Bruchterveld

Wilt u meer weten over de actie, kijk dan op www.kerkinactie.nl/paasgroetenactie.

Categorieën: Diaconie