In september starten we al jaren het nieuwe seizoen met een startzondag.
Ook dit jaar gaan we dat doen!

Dit is het programma:

  • Tussen 10:00 en 11:00 kunt u de digitale kerkdienst bekijken of beluisteren.
  • Tussen 11:00 en 12:30 kunt u een Bijbelse wandeling door het dorp maken. Beleef het Bijbelverhaal over Jozef door langs verschillende tuinen te lopen (fietsen mag ook!) en daar onderdeel van het verhaal te worden door van alles te zien en te beleven.
  • Tussen 12:30 en 13:30 kunt u genieten van een buffet dat gehouden wordt op de parkeerplaats achter de kerk. Voor dit onderdeel moet u zich opgeven!

Wat belangrijk is om te weten.

Rekening houden met corona.

We hebben deze opzet bedacht zodat we rekening kunnen houden met het afstand houden in verband met het corona-virus.

We verwachten dat als u in het dorp aan de wandel gaat en er staan al een aantal mensen bij een bepaalde tuin, dat u even wacht en hen de ruimte gunt.

Het buffet wordt corona-proof. Dat wil zeggen: opgave is verplicht zodat we met de tafelindeling rekening kunnen houden waar mensen gaan zitten. We houden daarbij rekening met de 1,5 meter. Er zal voor u opgeschept worden, u mag daarbij aanwijzen wat u graag zou willen eten.  

De startzondagcommissie verzorgt het buffet.

Sluit aan bij wat u leuk lijkt.
Als u gaat wandelen, hoeft u niet persé ook te gaan eten. Of als u met het buffet mee wil doen, hoeft u niet persé eerst te wandelen.

Voel u vrij om aan één onderdeel mee te doen, twee of allemaal!

Het weer
We zijn afhankelijk van goed weer. Bij heel slecht weer gaan helaas de wandeling en het buffet niet door

De digitale kerkdienst.

We hebben besloten de kerkdienst digitaal te houden, ook al starten we in september weer met kerken op zondag. Op deze manier kan de hele gemeente mee vieren. Bovendien is het voor de startzondagcommissie prettig om rustig alles klaar te kunnen zetten voor het buffet.

Tijdens de digitale startzondagdienst kunt u zien hoe we afscheid nemen van een aantal ambtsdragers en een aantal nieuwe ambtsdragers verwelkomen.

Het buffet.

U kunt zich voor het buffet opgeven bij Janneke Baksteen. Of door middel van onderstaand briefje in haar brievenbus.

Opgave buffet startzondag 12:30-13:30
Naam:
Aantal personen:
Telefoonnummer:

De wandeling langs het verhaal over Jozef.

In verschillende tuinen in Bruchterveld is iets te zien of te beleven wat met het verhaal over Jozef te maken heeft.

Denk aan: maak een foto (met uw eigen camera) van uzelf of uw kinderen met de mantel van Jozef om.

Bezoek de put en de gevangenis waar Jozef in zat.

Doe een quiz over het verhaal, geniet van verbeeldingen van het verhaal die u vindt in de verschillende tuinen en laat je kind zoeken in de zak met graan waar Jozef een beker in had laten verstoppen.

Waar moet u langslopen?

In de Wijkstraat, de E.H. Meijerinkstraat, de J.H. van den Berghstraat en de Juffrouw Schefferstraat vindt u bijna alle stoppunten. Er is één stoppunt aan de Broekdijk, namelijk nr. 27.

Bij de Ark zal buiten bij de hoofdingang vanaf 11:00 een plattegrond klaar liggen waar alle punten precies zijn aangegeven.