De laatste keer Kerk op Schoot van dit seizoen vond plaats in de tuin van de pastorie. Dominee Beer heette alle kinderen welkom en na de kaars aansteken, samen zingen en bidden ging de schatkist open. Daarin lag de Bijbel voor het verhaal en een speelgoedboot, een voorwerp wat bij het verhaal paste.

Het Bijbelverhaal ging over de storm op het meer en Jezus die de storm deed kalmeren. De peuters hebben met elkaar van tuinkussens een boot gebouwd en vervolgens deden we een rollenspel: de peuters gingen slapen in de boot, net zoals Jezus ging slapen in de boot. Hun ouders stonden eromheen en maakten een storm met windgeluiden en spetters van plantenspuiten. De kinderen werden wakker en susten de storm door heel hard ‘ssssttttt’ te doen.

Natuurlijk werden de rollen daarna omgedraaid en gingen een aantal ouders slapen in de boot. Wat was het mooi om je ouders nat te mogen maken met waterspetters!

Hierna konden de kinderen samen met hun ouders op verschillende plekken in de tuin aan de slag gaan met het Bijbelverhaal. Ze konden bij een zwembad met water gevuld storm maken voor de boten die erin lagen,.

Ze mochten zelf nog een boot bouwen van allerlei materialen en bouwden een boot van een eierkoek met daarop aardbeien (de leerlingen in de boot), eromheen blauwe slagroom (de storm) en een prikker erop met Jezus die de storm deed stillen.

Hierna hebben we nog een lied gezongen met muziekinstrumenten erbij, de kaars uitgeblazen en dominee Beer dag gezegd. Na de zomer starten we weer met Kerk Op Schoot!

Er is voor ouders een Kerk Op Schoot app-groep waarop de uitnodiging en de data van de volgende keren worden gezet.

Wil je daar ook bij? Stuur een berichtje naar Nienke Spijker, Evelien Ekkel, Renate of
Gea Zweers.

Categorieën: Kerk op Schoot