Periode van rust en bezinning

Advent is de periode in de kerk voor het kerstfeest aan. Eerste advent is zondag 1 december, daarna volgen de tweede, derde en vierde adventszondag. Advent is een periode van bezinning. Je leeft toe naar het kerstfeest. Maar niet door druk te zijn met alle voorbereidingen voor een kerstdiner of winkelen voor de cadeaus onder de boom, maar door bewust de tijd te nemen om stil te staan bij je geloof.

De vragen, de twijfels, de zoektocht die je hebt daarbij. De verhalen die we lezen in de adventsperiode zijn vaak stevig. Het zijn vaak verhalen, uitspraken van profeten die oproepen tot een ander leven. Niet alleen in woorden merk je tijdens de diensten dat het een tijd van bezinning is, ook in kleuren. Je zult de kleur paars terugzien in de kerk. Dat is van oudsher de kleur van inkeer, tot rust komen.

Kindernevendienstproject

Tijdens de kindernevendienst horen de kinderen woorden van de profeet Micha. Hij vertelt over de hoop dat het eens weer licht zal worden. Lichter in mensenlevens, lichter in de samenleving. De kinderen gaan vier zondagen aan de slag om een lantaarn te maken. We zullen ze niet altijd in de kerk zien, omdat ze de tijd nodig hebben voor het verhaal en de verwerking. Ze gaan namelijk solderen, zagen, … flink aan de slag dus! Wel zien we iedere zondag een gedeelte van de lantaarn ook in de kerk. Op eerste kerstdag zal deze kerklantaarn helemaal klaar zijn en zal er een lichtje in branden.