Nu bij elkaar langsgaan lastig is, start het Round Robin project weer. Vorig jaar zijn we daarmee begonnen en alle deelnemers van toen hebben er veel plezier aan beleefd.

Het is een doorgeefproject waarbij een soort ‘vriendenboekjes-voor-volwassenen’ rondreizen in een vaste groep. Iedere deelnemer start met een eigen blanco schrift. Elke 2 weken vul je een aantal pagina’s in het boekje van een ander naar eigen inzicht: met tekst, foto, tekening, knipsels, een recept, alles naar eigen inzicht en inspiratie. Het gaat er niet om dat je de mooiste pagina’s maakt maar om iets van jezelf aan de ander te geven, inzicht, meeleven, bemoediging, wijsheid, …

Na twee weken stopt u het boekje in de brievenbus van het volgende groepslid en ontvangt u in uw brievenbus weer een nieuw boekje dat bij u in de bus is gestopt.

Vorig jaar december gingen de boekjes van 14 gemeenteleden leeg ‘op reis’. Er waren twee groepen gevormd en de boekjes waren daarom (7×2 weken) 14 weken onderweg totdat ze weer bij hun eigenaar kwamen.

Een reactie vanuit de groep van vorig jaar: “Het is zo mooi om te zien wat andere mensen voor je gemaakt hebben. Er zaten ook mensen in ons groepje die ik niet kende. Doordat ik zag wat ze maakten en las wat ze schreven heb ik ze beter leren kennen.”

De deelnemers hebben het project allemaal op hun eigen manier beleeft. De één zocht bijpassende gedichten uit, de ander genoot vooral van het moment van rust: even met het boekje zitten werd een ontspannend moment voor haarzelf.

Vanwege het succes starten we in december opnieuw. Het thema is ‘dankbaarheid’. Om in deze moeilijke tijd ook oog te houden en elkaar te bemoedigen voor de momenten dat je dankbaar kunt zijn.

WANNEER?

 • 16 november 2020: uiterste aanmelddatum
 • 29 november 2020: start project
 • Eind februari/ begin maart 2020: afronding (t.z.t. volgt een datumprikker)

WAT LEVERT HET OP?

 • inspiratie (je mag namelijk ook in het boekje van een ander lezen/kijken,
  misschien brengt het je op nieuwe ideeën)
 • verbinding met andere mensen
 • plezier en creativiteit

WAT HEB JE NODIG?

 • een schriftje/blanco boekje
  Dit moet je zelf kopen. Het liefst A5-formaat (schoolschrift) zonder lijntjes, een harde kaft is handig (dan blijft het boekje langer mooi).
 • tijd en inspiratie
  De anderen van de groep rekenen op jou, dus je moet zorgen dat het boekje op tijd bij de volgende deelnemer is. Je mag de boekjes wel eerder doorgeven (bijv. bij vakantie), maar niet later.

OPGAVE

Bij dominee Rineke van den Berg.
Dat kan door middel van een briefje in de brievenbus, email, een telefoontje of een appje.

cmgvandenberg@pgbruchterveld.nl
0523852137
0637350753