Het 4-mei comité Bruchterveld/Ebbenbroek nodigt hierbij alle inwoners van harte uit om op woensdag 4 mei vanaf 19.45 uur de herdenking bij te wonen.

De herdenking vindt plaats bij het monument aan de Broekdijk bij de PKN kerk “de Ark”.

Medewerking wordt verleend door ds. H.J. Visser, muziekvereniging CMV Hardenberg en basisschoolleerlingen. Na afloop is er voor iedereen gelegenheid om bloemen te leggen. Het landelijke thema van dit jaar is: Vrijheid in verbondenheid.

Twee minuten
stilte voor hun
voor jou
voor mij

opdat we altijd
vrij mogen zijn
even twee minuten
samen stil staan
Tegen oorlog
Voor vrede vrij gaan..
en vrij staan

vrijheid voortaan
dankzij hun
die ons voor zijn gegaan
een gevecht voor vrijheid
en vrede welke in ons
en onze toekomst
voort zal blijven bestaan

Vier de vrijheid

Door de coronaperiode hebben we 75 jaar bevrijding helaas niet kunnen vieren, zoals we bedacht hadden. We willen u/jullie graag alsnog uitnodigen voor een fietstocht op vrijdagavond 6 mei. De tocht is 16,5 km, ook geschikt voor kinderen.

Start tussen 17.30-19.00 uur bij de Heujmansbelt.

Aan de hand van gevonden en gedeelde verhalen hebben wij een tocht uitgezet vol geschiedenis. De route leidt o.a. langs het streekmuseum Kloosterhaar/Balderhaar, waar u/jullie deze avond vrij mogen binnenlopen (een vrije gift is altijd welkom). Dhr. Ekkel ontvangt iedereen graag.

Op de route is een tussenstop bij Ons Gebouw Ebbenbroek waar u van harte welkom bent voor een kop koffie/thee met wat lekkers. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en koffie/thee/ lekkers zijn inbegrepen.

We zien u/jullie graag op 4 en 6 mei.

Met vriendelijke groet,
4 mei comité Bruchterveld/Ebbenbroek

De fietstocht is ook per auto te rijden