Het jeugdwerk voor kinderen tot en met twaalf jaar kan gewoon doorgaan. Daarom is er onlangs ook een spelavond ‘Sirkelslag’ met de kinderen van groep 5 t/m 8 gehouden. Dit was een avond waarin de kinderen het levensverhaal van Paulus hoorden via een film. In deze film was een spel met opdrachten verwerkt. Dit spel werkte op tijd, dus het was echt spannend! Er deden meer dan 132 jeugdteams door heel Nederland aan mee.

Daarnaast gaat 1x in de maand de kindernevendienst door. De kinderen gaan direct naar hun eigen ruimte en hebben één uur kindernevendienst. Ze komen niet in de kerkzaal. Dit najaar horen de kinderen in vier ochtenden het verhaal van Esther. Ze werken aan een kijkdoos waarin dit verhaal verbeeld wordt. Een groep van ongeveer 12 kinderen is hierbij betrokken, heel mooi!

We waarderen de inzet van de kindernevendienstleiding! De laatste keer kindernevendienst over Esther zal op zondag 20 december zijn van 10:00-11:00.

Vanuit het jeugdwerk krijgen alle gezinnen met een kindje in de leeftijd van 1-6 jaar begin december een adventskaars uitgereikt. Op de begeleidende brief staat:

“De bedoeling van een adventskaars is dat deze iedere dag een beetje brandt totdat het kerstmis is. Je zou de kaars bijvoorbeeld kunnen aansteken tijdens het avondeten. Zo kunnen jullie als gezin toeleven naar het feest! Veel kinderen vinden het mooi (soms ook spannend) om een kaars aan te steken of uit te blazen. Hoe klein kinderen soms ook zijn, een lichtje dat brandt blijft bijzonder. Zonder woorden is Gods licht in jullie midden aanwezig.”

Alle gezinnen met een kind op de basisschool (groep 3 t/m groep 8) krijgen een adventsboekje in de brievenbus. In dit boekje staan verhalen, ideeën voor gezinsactiviteiten, momenten van bezinning en proefjes die de kinderen kunnen doen. Bedoeld om de gezinnen te helpen om toe te leven naar Kerst en samen geloof, hoop en liefde te delen!

In de kerstvakantie organiseren we een kerstmiddag voor alle kinderen van de bassischool. Noteer woensdag 30 december vast in de gezinsagenda!

Voor de jongste kinderen zal er dan een kerstfilm gedraaid worden en de oudste kinderen kunnen hun puzzelvaardigheden en teamwork testen in een escaperoom.

De uitnodiging volgt later via de nieuwsbrief van school.

De catechisatie heeft even stil gelegen dit najaar. We waren toch voorzichtig met het elkaar ontmoeten. Nu pakken we de catechisatie voorzichtig op.

De jongeren worden per leerjaar uitgenodigd om in de kerk bij elkaar te komen. Dominee Rineke van den Berg belt de jongeren en hun ouders langs om de data af te stemmen.

Ds Rineke van den Berg en jeugdouderling Henriëtte Veltink