17 april 2020.

Beste gemeenteleden van de Protestante Gemeente Bruchterveld,

Soms loopt het helemaal anders…
de vrijdagnieuwsbrief verschijnt op zaterdag, zo gaat dat soms in corona-tijd. Het ritme is weg door de omstandigheden. In mijn geval lukte het vrijdag niet om de brief rustig te schrijven in combinatie met mijn kinderen. Vaak is er begrip als dingen anders verlopen, of als je even moet wachten. Toch hoorde ik van de week ook een gemeentelid vertellen dat ze het niet prettig vindt om de boodschappen te moeten doen als de winkel te vol is. Mensen brengen niet altijd begrip op dat ze moeten wachten…

Met elkaar meeleven
Afgelopen week vernam ik dat een aantal mensen in onze gemeente en in ons dorp in quarantaine moeten leven omdat bij één van de gezinsleden corona is vastgesteld. Een spannende tijd breekt voor deze gezinnen aan. Voor hen zijn de omstandigheden ineens helemaal anders. Gelukkig appte één van hen mij dat ze veel kaartjes ontvangt en dat er zelfs al raamvisite is geweest. Ik ervaar altijd al dat er een grote verbondenheid is in Bruchterveld en Ebbenbroek, maar het is mooi te merken dat ook in deze tijd we om elkaar blijven denken! Neemt u deze gezinnen ook in uw gebed mee?

Is je deur nog op slot?
Zoveel mogelijk in huis leven, leven in quarantaine… in de Bijbel vind je hierover ook een verhaal. Het staat in Johannes 20 vanaf vers 19: “Op de avond van die eerste dag van de week waren de leerlingen bij elkaar; ze hadden de deuren afgesloten, omdat ze bang waren voor de Joden. Jezus kwam in hun midden staan en zei: ‘Ik wens jullie vrede!’”

Bang zijn de leerlingen. Ze weten niet precies wat hen te wachten staat en daarom laten ze niemand toe. Je weet immers maar nooit wat er dan gebeurd. Ineens staat Jezus in hun midden. Ik moet hierbij denken aan het kinderliedje ‘Is je deur nog op slot, is je deur nog op slot, van je kr, kr, kr, doe hem open voor God.’ De leerlingen deden de deur niet open. En toch stond Jezus in hun midden. Deur of geen deur.

Vrede!
Ook in onze tijd komt Jezus in ons midden. De omstandigheden hebben hier geen invloed op. Dát hebben we met Pasen afgelopen zondag gevierd! Geen dood, geen kruis, geen gehoon, geen angst houdt Gods liefde tegen. Vrede wenst Jezus ons. Óók in deze tijd. Dat die vrede met jou, met u is deze week en de weken die voor ons liggen.

Alle goeds,

Rineke van den Berg