4 augustus 2020

Beste gemeenteleden van de Protestante Gemeente Bruchterveld/Ebbenbroek,

Openluchtkerkdienst
Deze nieuwsbrief verschijnt wat eerder in de week zodat we op tijd bekend kunnen maken dat aankomende zondag er opnieuw een openluchtkerkdienst zal zijn op het voetbalveld van Bruchterveld. Aanvang is 10:00.

De kerkdienst wordt gefilmd dus later in de week is de digitale versie beschikbaar. Dan kunt u de dienst ook terugluisteren via de kerkomroep.

De muzikale medewerking wordt aankomende zondag verleend door Marja Nijmeijer.

Er is digitale kindernevendienst via de website. Komt u met uw kinderen naar de openluchtdienst geef me dan even een seintje. Ik overweeg een preekbingo voor de kinderen, maar alleen als er een aantal kinderen aanwezig zijn.

Ouders die gebruik willen maken van oppas, moeten dat van te voren aangeven bij Renate Borgers, kinderoppas@pgbruchterveld.nl.

Graag zoveel mogelijk een eigen stoel meenemen! Er zijn een aantal stoelen van de kerk aanwezig, deze zijn beschikbaar voor diegenen voor wie het niet mogelijk is om een stoel mee te nemen.

Afgelopen zondag ging het heel goed met afstand houden. Op het voetbalveld waren door middel van lijnen op de grond de plaatsen gemarkeerd waar de stoelen neergezet konden worden, zodat we met ruime afstand van elkaar zaten. De kosters wezen ieder een plek aan. De kantine blijft dicht, dus er is geen toiletgelegenheid.

Als u het voetbalterrein opkomt, vragen we u uw naam en telefoonnummer te noteren. U mag gewoon komen zonder u te hoeven aanmelden!

Veranda-ontmoetingen
Gedurende de zomermaanden is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten bij de ‘veranda- ontmoeting’. Dit is avond bij één van de gemeenteleden thuis, op de veranda of onder de overkapping, met een drankje en de kletspot met vragen op tafel. Een aantal van deze avonden is inmiddels geweest. Er deden tussen de vijf en tien mensen mee. De kletspot zorgde voor gespreksvragen, maar de ervaring was ook dat het gesprek soms al vanzelf ging.

Er staan nog drie avonden op de planning:

 • 50+ generatie          
  5 augustus  20:15             
  o.l.v. Joke Muis, bij Joke thuis.
 • 50+ generatie          
  13 aug 20:15           
  o.l.v. Rineke van den Berg, bij Menno en Rolien Ravenhorst
 • 20-40 generatie      
  14 aug 20:15            
  Bij Jorick en Karina Muis.

Opgeven kan via de mail, bellen of via de app: 06-37350753.

Hartelijke groet, Rineke van den Berg