26 juni 2020

Beste gemeenteleden van de Protestante Gemeente Bruchterveld/Ebbenbroek,

Zomertijd

De zomer is begonnen. Voor sommigen ligt er toch nog een vakantie in het verschiet, veel mensen blijven ook thuis. Of je nu op reis gaat of niet, het zal anders gaan dan je gewend was. Voor ons als gemeente zal de zomer ook anders zijn. De kerkdiensten blijven online te volgen. Maar we gaan ons wel richten op ontmoeting onderling. Er komen veranda-ontmoetingen voor de middengeneratie en de 50+ generatie. Dit worden gezellige avonden met inhoud. Een kleine groep rondom een kletspot met vragen. Om elkaar weer te ontmoeten en ook gevoed te worden in je geestelijk leven! In de komende kerkklank staan de data en locaties vermeld.

Daarnaast heb ik voor de komende opname van zondag 5 juli een vijftal gemeenteleden uitgenodigd om bij de opname aanwezig te zijn en aansluitend koffie te drinken met elkaar. Allemaal natuurlijk met 1.5 meter afstand. Maar toch elkaar weer even ontmoeten en zien! Voor zondag 5 juli is het een try-out of het werkt om elkaar zo te ontmoeten. Smaakt het naar meer dan wil ik dat in augustus verder oppakken.

Zegen voor onderweg

Een zegen voor de komende zomertijd, voor alle wegen die je gaat, paden die je kruisen, en mensen die je ontmoet, ver weg en dichtbij:

Dat de zon je pad mag verlichten
Dat vergezichten je blik mogen verruimen.
Dat je horizon vergroot wordt
Door de ontmoeting met anderen.

Dat je je zorgen achterlaat.
Dat je de wind in de rug mag hebben.
Dat de kracht van de Eeuwige
Met je meegaat op je weg.

Dat je mag vinden wat je zoekt.
Dat je deelt wat je hoopt.
Dat het geluk je pad zal kruisen
En dat je het ziet en oppakt.

Geluk gewenst – zegen voor onderweg
Greet Brokerhof-van der Waa

Hartelijke groet,
Rineke van den Berg