22 mei 2020

Beste gemeenteleden van de Protestante Gemeente Bruchterveld/Ebbenbroek,

Online kerkdiensten gaan door
De kerkenraad heeft besloten om tot 1 september 2020 de kerkdiensten online te houden. Vanaf 1 juli zouden er weer 100 mensen gezamenlijk in een kerkgebouw mogen zitten, maar dan wel met 1.5 meter afstand. In ons kerkgebouw betekent dat er maximaal 50 mensen welkom zijn. Daarbij moet er van te voren en achteraf veel gebeuren, onder andere: zorgen dat er looproutes komen, dat er een reserveringssysteem komt, genoeg desinfecteringsflesjes aanwezig, schoonmaken, en … het advies is niet te zingen omdat het onzeker is of hierdoor een grotere kans is voor verspreiding van het Covid-19 virus.

We hebben als kerkenraad afgewogen of we druk willen zijn met het organiseren van dit alles, of dat we onze aandacht blijven richten op de positieve beleving van de online kerkdienst en het omzien naar elkaar dat we door de week vorm geven.

We hebben gekozen voor dat laatste. Vooral ook omdat er nu gemiddeld meer dan 200 mensen meeleven per kerkdienst. Gaan we weer in het kerkgebouw kerken dan ontnemen we 150 mensen de kerkdienst.

Live streamen?
Misschien denkt u bij het lezen van bovenstaande ‘en live streamen dan?!’. Deze vorm van online aanwezig zijn, gebruiken veel kerken in Nederland. De kerkdienst wordt dan live gefilmd en is online te volgen.

In onze gemeente zijn er echter geen mensen bekend mee en is de juiste apparatuur niet voorhanden. Live streamen is zeker iets wat we gaan onderzoeken wat betreft de mogelijkheden voor onze gemeente. Echter om 1 juli alles al goed te hebben komt voor onze gemeente te vroeg. Daarom houden we het voorlopig bij het eerder opnemen van de kerkdienst. Mochten er gemeenteleden deze nieuwsbrief lezen die goed op de hoogte zijn van alle ins en outs van het live streamen, dan houd ik me aanbevolen voor een berichtje!

Leefmee en nieuwsbrief samen.

Een oplettend gemeentelid merkte op: “ik krijg op vrijdag zowel de Leefmee als de nieuwsbrief, kan dat niet samen?” Mooi dat er zo meegedacht wordt, want ja, dat kan natuurlijk samen! Dus vanaf komende vrijdag worden de Leefmee en de nieuwsbrief gecombineerd.

Hartelijke groet,

Rineke van den Berg