Naar de Baalderborg voor Stichting Present

Op zaterdag 7 april zijn we met een groep dames uit Bruchterveld voor Stichting Present op de spiksplinter nieuwe locatie van de Baalderborg aan de Hoogenweg geweest.

Na een kop koffie gingen we in 3 groepen aan de slag.

Samen met Melissa en Esmée, 2 bewoonsters,  ben ik in de keuken aan het bakken geweest.

Ze waren goed voorbereid, want alle ingrediënten waren al ingekocht.

Het was eerst even zoeken waar de benodigde keukenspullen lagen, maar we hebben alle laden open getrokken en toen konden we aan de slag.

Melissa en Esmée hebben samen een brownie gemaakt van witte en bruine chocolade. Melissa wilde toen ook wel graag even bij de plantjes kijken en dat mocht natuurlijk.

Esmée ging helemaal voor het bakken en omdat er 2 ovens in de keuken waren, hebben we ook nog een cake gebakken.

Vlak voor wij weer weg gingen was de brownie klaar en ook de cake stond al mooi hoog. Waarschijnlijk hebben ze vanmiddag lekker kunnen genieten van de baksels in het zonnetje op de mooi aangeklede balkons met plantjes.

                                                                                                           Anneke Greidanus

Zaterdagmorgen rond 10 uur hebben wij ons verzameld bij de nieuwe locatie van de Baalderborg groep in Hoogenweg. We werden hartelijk ontvangen met koffie en koek.

Het was prachtig weer en dat kwam goed uit want het was de bedoeling om potten en bakken te vullen met fleurige bloemen.

Ook de tuinmeubelen konden wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Na de koffie dus naar buiten, met 9 vrouwen kun je heel wat werk verzetten in een korte tijd. De volle potten en bakken en de schone tuinmeubelen naar de 1ste verdieping gebracht. Hier werd alles neergezet op de schoongeboende balkons. Het zag er allemaal gezellig uit met de felle kleuren. En de bewoners waren er zichtbaar blij mee.  We hopen dat ze samen veel plezier zullen hebben van dit mooie stekkie.

Henriette Reinders

Verhuizing van Balkbrug naar Dedemsvaart

Kwart voor 8 vertrokken we uit Bruchterveld met 7 man sterk.

Een auto met aanhangwagen hadden we al bij ons en de andere konden we ophalen bij Moerdijk in Hardenberg (gratis beschikbaar gesteld voor een dag)

In Balkbrug kwamen we aan. De gordijnen waren nog dicht. Zijn we te vroeg? Maar gelukkig de bewoonster liet ons na een belletje binnen.

Er waren al heel wat dozen in gepakt en die stonden op ons te wachten, maar heel veel stond nog precies waar het misschien al jaren had gestaan. Met een groep werden we naar de garage/schuur gebracht en we dachten: als dit allemaal mee moet dan zijn we hier alleen al de hele morgen mee bezig.

Gelukkig het eerste deel moest mee en dat was in 1 aanhangwagen te houden. Om half 10 hadden we de eerste 2 wagens al helemaal leeggemaakt in Dedemsvaart. Het huis was nog niet klaar(behangen, sauzen etc. moest nog worden afgemaakt)

Na nog een paar ritjes was er al heel wat verhuisd, maar nog lang niet alles. Het huis werd steeds voller en voller(dat krijg je als je van groot naar klein gaat) Er werd hard gewerkt, maar ook gelachen. Ik heb nog nooit een wasautomaat naar de bovenste verdieping zien brengen door 4 PK met een steekwagentje.(Prima idee Freek)

Tegen 12 uur (de afgesproken tijd) zijn we terug naar huis gegaan. We hebben veel kunnen verplaatsen, maar helaas is het daar nog lang niet af.

                                                                                                                           Lucas Korvemaker

De foto’s zijn online! Klik hier om het album te bekijken.

Categorieën: Gemeentewerk