Een korte terugblik op de ZWO dienst van 9 februari.

Thema: Delen
Tijdens deze dienst kon men kiezen, in de consistorie een gesprek aan de hand van een ‘kletspot’ of in de kerk blijven en reageren op 2 stellingen door middel van het invullen van tekstwolkjes.

In de consistorie stonden kletspotten en daarin zaten 6 stellingen waar men het met elkaar over kon hebben.

  • Ik laat me niet leiden door wat een ander denkt.
  • Doe je weleens iemand tekort?
  • Delen is doen en niet denken.
  • Ik laat me graag helpen.
  • Waar kun jij geen begrip voor opbrengen?
  • Wat heb jij te delen?

De laatste 2 stellingen stonden ook op een flap-over in de kerk. Hier kon men door middel van tekstwolkjes, die in de banken lagen, op reageren. Vervolgens werden ze opgehaald en op de flap-over geplakt. Rineke gaf toelichting op de stelling en benoemde de tekst op de wolkjes. Wat er in de consistorie besproken is weten we niet maar men gaf aan dat de tijd te kort was. Dat is positief. Wat er op de tekstwolkjes stond kunnen wij wel met jullie delen. Sommige teksten leken erg op elkaar en zijn samengevoegd.

Op de stelling: Waar kun jij geen begrip voor opbrengen?
Pedofilie – Voor alle onrecht in de wereld – Respectloosheid – Verwaarlozing – Winkels op zondag open – Mensen die liegen – Voor jong overlijden – Vervuiling van de aarde – Onbegrip voor de ander (vluchtelingen) – Alle oorlog/strijd in het Midden-Oosten – Om voor alle goede doelen te geven – Elkaar doden – Regeringen die mensen onderdrukken – Zinloos geweld – Deelnemen maar zelf geen bijdrage leveren – Honger in onze rijke wereld – Ongeoorloofde ruzie, ver weg en dichtbij – Als mensen zich niet aan afspraken houden – Het feit dat mensen denken dat homoseksualiteit een ziekte is – Grote mond Agressie tegen hulpverleners – Vermoorden en verkrachten van familieleden zendelingen

Op de stelling: Wat heb jij te delen?
Geloof – Liefde – Zorgzaamheid – Kennis/ervaring – Mijzelf – Naastenliefde – Zorg – Begrip – Medeleven – Gebed – Vreugde – Verdriet – Iets wat je dwarszit – Je huis open zetten – 2 handen – Liefde raakt nooit op – Hulp – Omzien naar elkaar – Middelen – Een luisterend oor – Onze zang (Le Mot Chanté was in ons midden) – Liefde en geluk delen – Muziek – Geld – Liefde en aandacht voor de ander.

Samen hebben we een goede/interactieve dienst gehad, ook een manier van KERK zijn.

Categorieën: Kerkdienst